Disposem d'atenció on-line malgrat tenir presència física per una primera consulta totalment gratuïta, tant als nostres despatxos de Girona i Blanes. Oferim la possibilitat de realitzar l'atenció als nostres clients de forma totalment telemàtica.

T'escoltarem i t'oferirem totes les alternatives possibles al teu problema sense compromís des de casa teva, sense que t'hagis de desplaçar. Si quedes satisfet amb el nostre assessorament, ens posarem a treballar-hi de seguida.

Per nosaltres serà un plaer poder atendre't. Valorarem les teves necessitats i les solucions més adequades pel cas en concret. Ens agrada escoltar-vos i poder ajudar-vos en situacions que moltes vegades us poden causar un neguit important.

Com farem l'atenció on-line?

En un primer contacte telefònic o mitjançant correu electrònic us donarem les pautes per poder realitzar la atenció on-line, ja que treballem amb diverses plataformes on-line de connexió (Skype. Goggle Duo, Google Meet, Jitsi Meet, Zoom, videotrucada per Whatsapp, etc.)

També ens podem adaptar a qualsevol altre plataforma que ens suggeriu per la vostra comoditat.

La primera visita a un advocat en molts casos es un tema a tractar delicat i potser us sentiu més còmodes des de la privacitat de la vostra llar o tant sols preferiu no sortir al carrer donada la situació de pandèmia actual on l'atenció on-line ens dona una manera de contactar més segura.

Per tant, durant la visita s'explicaran els termes de l'assumpte que ha portat als clients a requerir aquests serveis. A més, l'advocat, tindrà l'oportunitat de conèixer els remes a tractar i mostrar als clients no només la seva trajectòria i experiència professional sinó com pensa abordar la qüestió plantejada.

D'aquesta manera, les parts sabran com serà la seva relació mentre que el procés duri. També en aquesta visita, l'advocat aprofitarà per a establir els termes contractuals de manera que el despatx pugui obtenir tota la informació necessària per a preparar el cas. Per això, aquesta visita a MF Advocats, és gratuïta en la majoria dels casos.

Formulari de contacte

                            atenció on-line

Obrir xat/Abrir chat
Hola
En que podem ajudar-lo?

Hola
¿En que podemos ayudarle?